Министер за информатичко општество и администрација

Search form

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 04 септември 2019 година

Од минатата година, Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за образование и наука и во соработка со Фондацијата Метаморфозис, активно ја поддржуваат Европската недела на кодирање (EU Code Week 2019), која се одржува секоја година во октомври на различни локации во повеќе од земји од Европа и пошироко.

Скопје, 26 август 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот за трговија, туризам и телекомуникации во Владата на Р. Србија, Расим Љајиќ, денеска потпишаа Спогодба за заедничко признавање на доверливи услуги кои се користат во двете држави.

Скопје, 30 јули 2019 година

Советот за реформа во јавната администрација (РЈА) со која претседаваше премиерот Зоран Заев, вчера попладне во Владата на Република Северна Македонија, ја одржа шестата седница.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 04 септември 2019 година

Од минатата година, Министерството за информатичко општество и администрација, Министерството за образование и наука и во соработка со Фондацијата Метаморфозис, активно ја поддржуваат Европската недела на кодирање (EU Code Week 2019), која се одржува секоја година во октомври на различни локации во повеќе од земји од Европа и пошироко.

Скопје, 26 август 2019 година

Министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски и министерот за трговија, туризам и телекомуникации во Владата на Р. Србија, Расим Љајиќ, денеска потпишаа Спогодба за заедничко признавање на доверливи услуги кои се користат во двете држави.

Скопје, 30 јули 2019 година

Советот за реформа во јавната администрација (РЈА) со која претседаваше премиерот Зоран Заев, вчера попладне во Владата на Република Северна Македонија, ја одржа шестата седница.

Pages


ЕНЕР

Мапираност на broadband покриенос