Сподели:

Повик за учество во работни групи за подготовка на план за развој на бродбенд мрежи

Скопје, 25 септември 2017 година

Министерството за информатичко општество и администрација го започна процесот на подготовка на Национален оперативен план за развој на брзи и супер брзи електронски комуникациски мрежи во Република Македонија.

Заложбите на Министерството се транспарентен, инклузивен и квалитетен оперативен план, во чија подготовка ќе бидат вклучени сите засегнати страни.

Со таа цел, Министерството за информатичко општество и администрација, ги повикува сите заинтересирани институции, оператори, општини и експерти, да испратат писмо за заинтересираност за учество во работни групи.

Писмото за заинтересираност треба да се испрати најдоцна до 5-ти октомври, на маил: marija.tegovska@mioa.gov.mk

 

Министерство за информатичко општество и администрација

 

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form